Nu för tiden använder vi internet till det mesta, och vi är ofta beroende av en trygg internetuppkoppling för att kunna ta oss igenom vardagen. Det handlar inte längre bara om att vilja surfa för nöjets skull – vi behöver också uppkoppling för att kunna sköta våra banktjänster, jobba hemma, utföra skoluppgifter och mycket, mycket mer.

Därför är en stabil och stark internetuppkoppling numera en nödvändighet, både hemma och på arbetsplatsen.

Vad är fiber?

Så vad är fiber? Enkelt förklarat är fiber en tunn, tunn plast- eller glastråd. Det fungerar genom att den så kallade ”optiska” fibern ger dig signal i en otrolig hastighet, som inte störs av yttre omständigheter eller påverkas av om du redan använder mycket internet.

Dessutom är det inte längre bara vi som vill kunna använda internet. Även vissa av våra saker i huset kräver uppkoppling, som exempelvis smart köksutrustning eller uppvärmning som vi styr med appar via wi-fi.

Fördelar med fiber

Det ger trygghet

Fiber är inte bara uppkoppling till internet, du får även telefoni och tv. En säker tillgång till både internet och telefon är en extra trygghet särskilt för många på landsbygden, där det mobila nätet ofta är instabilt och kan göra dig särskilt utsatt i många situationer.

Det fungerar för många enheter samtidigt

Du kanske är van vid att räkna med att inte kunna använda för många enheter samtidigt eller att nedladdning av stora filer tar lång tid, men nu behöver du alltså inte längre begränsas av det. Inte nog med att uppkopplingen alltid är snabb och stabil utan att systemet blir överbelastat, fiber påverkas inte heller av elektriska störningar som exempelvis åskväder.

Fiber är rätt val för framtiden

Fiber beräknas också vara det trygga valet som kommer hålla även i framtiden. Driften är pålitlig med fullständig kapacitet, och det är sannolikt att vi och våra hem även i framtiden kommer fortsätta vara mer och mer uppkopplade, och fortsatt vara i stort behov smidigt och stabilt internet.

Om du är nyfiken på att få veta mer om vad fiber är eller redan har bestämt dig för att installera så hjälper vi på Lundqvist El dig med din installation av telefoni och data. Kontakta oss så berättar vi mer!

Vi hjälper dig även med larminstallationervärmeinstallationer, installation av belysning samt installation solceller och installation av laddstolpar.