Genomtänkta eluttag i köket

Vi rekommenderar att du gör en analys av hur du använder köket idag, observera och anteckna vad du skulle vilja göra om eller addera.

Ofta har man vid en köksrenovering fokus på förbättrad förvaring och arbetsytor, vilket är rimligt, men idag har vi ofta en hel del apparater och tekniska prylar som är beroende av el så det är lika viktigt att tänka på hur dessa kommer att placeras och användas. Det kan även vara en idé att planera in några fler uttag än vad du tror att du kommer behöva så slipper du i ett senare läge leta efter lediga eluttag.

El och köksbelysning

Utöver maskiner är elen till belysningen i köket en mycket central fråga. Helhetsintrycket av belysningen ska vara hemtrevligt och det ska även finnas bra punkt- och funktionsbelysning.

Med punktbelysning kan du framhäva utvalda detaljer i ditt kök. Funktionsbelysningen är den som ger ljus åt de ytor där du kommer arbeta i köket, som laga mat och så vidare, dessa lampor tenderar att sitta under exempelvis överskåp, i fläkten och i ugn och kyl.

Att inkludera smart-belysning är ett tips speciellt i köket. När det inte är någon som lagar mat i köket kan en smart belysningen ge rätt grundljus som skapar en harmonisk och trevlig atmosfär i hemmet.

Anlita en elektriker när du ska dra el i köket

Att anlita en auktoriserad elektriker säkerställer inte bara att dina elinstallationer utförs korrekt och säkert, elektrikern kan också ge råd och komma med förbättringsförslag, även förslag på kostnadsbesparande åtgärder kopplat till energiförbrukning och hållbara energikällor.
Tillsammans med din elektriker kan du på plats gå igenom kök, arbetsytor och sällskapsytor för att säkerställa bra ljuskällor och helhetsintryck och se till att el-uttagen är placerade optimalt.

Vi på Lundqvist EL kan hjälpa dig dra el i det nya köket. Kontakta oss när du ska renovera ditt kök och behöver råd och hjälp med elinstallation.

Vi hjälper dig även med larminstallationerinstallation av solcellerinstallation av belysning samt installation av telefoni och data och installation av laddstolpar.