Att installera ett batterilager är ett stort steg mot att bli självförsörjande på energi och dra nytta av dina solpaneler på ett effektivare sätt. Med ett solcellsbatteri kan du lagra den överskottsenergi som dina solceller producerar under dagen för att använda den när solen inte skiner. Detta hjälper dig att minska både dina elkostnader och ditt beroende av elnätet.

Kontakta oss på Lundqvist El i Uppsala för installation av batterilager hemma eller på företaget!

Batterilager i villa

Ett batterilager i din villa ger många fördelar. För det första kan du använda lagrad energi när elpriserna är som högst eller när det är molnigt, vilket minskar dina elkostnader betydligt. För det andra minskar du din påverkan på miljön genom att utnyttja förnybar energi på ett mer hållbart sätt. Att möjliggöra batterilagring till solcellerna i din villa bidrar också till att öka värdet på ditt hem.

Innan du installerar ett batterilager hemma måste du först anmäla installationen till ditt elnätsbolag, som reder ut hur eventuella konsekvenser som installationen kan leda till. Innan din nya batterilagring till solcellerna sätts i drift, gör vi som din elinstallatör även en noggrann kontroll av hela anläggningen.

batterilager

Investera i trygg batterilagring för solceller

Under en installation av batterilagring till solpaneler är det viktigt att tänka på säkerheten. Precis som vid andra elinstallationer kan en felaktig installation eller användning av solcellsbatterier leda till överhettning, brand och stora tekniska problem. Därför är det krav på att installationen av batterilagring, solpaneler och solcellsbatterier utförs av en auktoriserad elinstallatör som följer alla säkerhetsföreskrifter. Lundqvist El är självklart registrerat som auktoriserad installatör på Elsäkerhetsverket, och ser till att ditt batterilager installeras på ett säkert och korrekt sätt, med högsta standard.

Professionell installation av batterilager och solceller

Våra kunniga elinstallatörer på Lundqvist El i Uppsala är hjälper dig med installation av bland annat batterilager, solcellsbatterier, laddboxar, värme och många andra tjänster. Med vår expertis kan vi säkerställa att din installation blir säker och effektiv. Kontakta oss för en kostnadsfri offert och låt oss hjälpa dig att maximera din energibesparing.

FAQ batterilager

Vad är ett batterilager?

Ett batterilager är ett system som lagrar energi från solpaneler. Denna energi kan exempelvis användas under natten eller när solen inte skiner tillräckligt. Batterilagring från solceller är alltså ett kostnadseffektivt alternativ till att köpa el från elnätet.

Vad kostar det att installera batterilagring hemma?

Kostnaden för att installera solcellsbatterier/batterilagring hemma varierar baserat på dina behov. För att få en exakt kostnad, kontakta oss på Lundqvist El för en offert som baseras på dina möjligheter till batterilagring hemma och dina specifika behov.

Hur många solcellsbatterier behöver jag?

Det beror på hur mycket energi du vill lagra och hur stort ditt solcellssystem är. Vi hjälper dig gärna med att räkna ut hur många solcellsbatterier som krävs för ditt hem eller företag.

Måste man anmäla sitt batterilager till sitt elnätsbolag?

Ja, du måste anmäla en installation av batterilager till ditt elnätsbolag för att de ska kunna registrera systemet och säkerställa att det uppfyller alla krav.

Är det lönsamt att ha batterier till solceller?

Ja, batterilagring till solceller är ofta mycket lönsamt eftersom du kan använda billig solenergi under tider då elpriserna är högre, vilket leder till minskade elkostnader.

Var bör man placera sitt batterilager?

Det bör placeras i ett svalt, torrt och välventilerat utrymme för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet.